Terugblik zwemclinics voor de jeugd (en een waardevolle tip)

In juli hebben we een zwemclinic over de geheimen van het zwemmen in buitenwater georganiseerd. Op een iets frissere zondagochtend volgden twee groepen van 8-10 kinderen een zwemles in de plas. Er is geoefend hoe je reageert op koud water als je er opeens invalt, met drijven op de rug en ze hebben elkaar gered met verschillende reddingstechnieken. Daarnaast is er gepraat over wat er gebeurt als je de bodem niet kunt zien.

Na het lesgedeelte deden de groepen Levend Bingo, zodat de kinderen flink konden rennen en weer opwarmen. In het water en op het strand stonden dunne bamboestokken met plastic flesjes eraan en mochten ze zoeken naar de nummers. Leuk om te zien hoe actief en fanatiek ze waren!

Voor de kinderen was de clinic leerzaam, hun ouders waren ook enthousiast. Juist omdat zwemmen in natuurwater hele andere dynamieken kent dan zwemmen in een zwembad.

Een tip voor alle ouders: instructrice Manon Spruit vertelde ons dat het eerste wat kinderen op zwemles leren, is om te blijven drijven. Maar… het is ook het eerste wat ze weer vergeten. Komen ze in nood, dan is het belangrijk dat ze weten dat én hoe ze moeten drijven.

Belangrijk dus om dat te blijven oefenen met/vertellen aan uw kind!