7 april 2021

Nieuws

Dit is een overzicht van de laatste nieuwsberichten van en over de activiteiten van de werkgroep Zwemmen in de Zevenhuizerplas.
 • In de ‘droneview’ hierboven zie je in een vogelblik wat ons plan is. Nu vertelt een beeld veel, maar er is nog veel meer te zeggen. En we weten dat mensen ook vragen hebben. En suggesties. Daar zijn we natuurlijk benieuwd naar. Daarom organiseren we op woensdag 1 september om 19:30 uur een informatiebijeenkomst. Wij vertellen een kwartier over ons plan en aansluitend is er tijd voor vragen en uitwisseling. We verzamelen bij speelplek ‘de Spin’ (hoek Siciliëboulevard/Kretalaan). Het is een open bijeenkomst, maar het is fijn als je je aanmeldt via onderstaand formulier:

  Lees meer overWoensdag 1 september : Informatie over plan voor duurzame en actieve Badplaats Nesselande[…]
 • In deze nieuwsbrief een aankondiging van een extra zwemclinic voor kinderen op zaterdag 14 augustus. Daarnaast een uitnodiging voor deelname aan de zomerduik op zaterdag 28 augustus. LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zomerduik op zaterdag 28 augustus helaas geannuleerd. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #22 (28 juli 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #22 : Extra zwemclinic voor kinderen, salsa en zomerduik[…]
 • LET OP! Vanwege de grote belangstelling in juli zijn er extra zwemclinics gepland op zaterdag 14 augustus. Ontdek de geheimen van zwemmen in natuurwater.‘Ik zou het echt tof vinden om vaker te zwemmen in de Zevenhuizerplas. Maar ik vind het toch wel spannend. Wat als ik moe word en niet kan staan, of als ik ineens tussen de vissen zwem?’, zei een negenjarige jongen. Een scherpe vraag. En daarom geeft zwemcoach Manon Spruit de zwemclinic: Ontdek de geheimen van zwemmen in buitenwater.In drie kwartier leert ze de belangrijkste openwaterweetjes aan kinderen vanaf 7 jaar.Uiteraard in het water, met cardio en bingo. Is jouw kind erbij? Wat moet je weten? We organiseren één clinic om 10.00 uur, en één om 11.00 uur.Er zijn maximaal 12 kinderen per clinic.Je kind heeft minimaal diploma A én diploma B.Je kind is minimaal 7 jaar oud.Deelname van je kind is op eigen risico.De eigen bijdrage is 5 euro.Er is de mogelijkheid om ter plekke eventueel een wetsuit (maten 128-164) te huren voor 5 euro per stuk. Inschrijven De inschrijving is gesloten.

  Lees meer overZaterdag 14 augustus : Extra zwemclinics voor kinderen[…]
 • In deze nieuwsbrief nodigen we u uit voor deelname aan de Zomerduik Nesselande 2021. LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zomerduik verplaatst van zondag 25 juli naar zaterdag 28 augustus. Op zondag 11 juli organiseerden we 2 zwemclinics voor kinderen. Een verslag leest u in deze nieuwsbrief. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #21 (18 juli 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #21 : Zomerduik en verslag zwemclinic[…]
 • In deze nieuwsbrief vermelden we een lezenswaardig artikel in huis-aan-huisblad Hart van Holland over de ontwikkelingen rondom zwemmen in de Zevenhuizerplas in de afgelopen 5 jaar.Daarnaast nadere informatie over de zwemclinics en de zomerduik. Ook nodigen we u uit om actief deel te nemen in de werkgroep. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #20 (5 juli 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #20 : Zwemmen in buitenwater moet weer gewoon worden[…]
 • In deze nieuwsbrief leest u over de zwemclinics voor kinderen die de werkgroep organiseert. Verder aandacht voor de Zomerduik Nesselande en een kijkje over de grenzen bij +Pool in New York. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #19 (17 juni 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #19 : Zwemclinic, zomerduik & New York[…]
 • LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zomerduik verplaatst van zondag 25 juli naar zaterdag 28 augustus.Helaas hebben we vanwege de weersverwachting ook op zaterdag 28 augustus de zomerduik moeten annuleren. Salsa, zwemmen, ijs en Surinaamse broodjes. Dát is de zomerduik. Je start om 12.00 uur met een swingende workshop. Helen Rossom van Typical Tropical Events leert je in 30 minuten salsa. Het begin, dan.Daarna krijg je een korte clinic over zwemmen in open water. Aansluitend zwem je 500 meter. Je eindigt met een softijsje bij Verhage.En als je kiest voor de Zomerduik-plus krijg je aansluitend een broodje Pom en gemberbier, de Surinaamse lunch. Én sponsor je meteen het prototype van de zonnecollector. De Zomerduik is voor volwassenen en kinderen.Je deelname is voor eigen risico.De bijdrage voor de Zomerduik is 10 euro, voor de Zomerduik-plus (inclusief sponsoring) 35 euro. Inschrijven De inschrijving is gesloten.

  Lees meer overZaterdag 28 augustus : Zomerduik Nesselande (GEANNULEERD)[…]
 • LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zwemclinic verplaatst van zaterdag 26 juni naar zondag 11 juli. Ontdek de geheimen van zwemmen in natuurwater.‘Ik zou het echt tof vinden om vaker te zwemmen in de Zevenhuizerplas. Maar ik vind het toch wel spannend. Wat als ik moe word en niet kan staan, of als ik ineens tussen de vissen zwem?’, zei een negenjarige jongen. Een scherpe vraag. En daarom geeft zwemcoach Manon Spruit de zwemclinic: Ontdek de geheimen van zwemmen in buitenwater.In drie kwartier leert ze de belangrijkste openwaterweetjes aan kinderen vanaf 7 jaar.Uiteraard in het water, met cardio en bingo. Is jouw kind erbij? Wat moet je weten? We organiseren één clinic om 10.00 uur, en één om 11.00 uur.Er zijn maximaal 12 kinderen per clinic.Je kind heeft minimaal diploma A én diploma B.Je kind is minimaal 7 jaar oud.Deelname van je kind is op eigen risico.De eigen bijdrage is 5 euro. Inschrijven De inschrijving is gesloten.

  Lees meer overZondag 11 juli : Zwemclinic voor kinderen[…]
 • Op zaterdag 17 april 2021 publiceerde AD editie Rotterdam Oost een artikel waarin de werkgroep het plan Naar een duurzame badplaats Nesselande presenteert. Hieronder een afbeelding van dit artikel met de kop ‘Zwembad maakt plas leuker’.Op de website van het AD is ditzelfde artikel geplaatst onder de titel ‘Bewoners hopen op zwembad met verwarmd water in de Zevenhuizerplas: ‘Dit maakt Nesselande echt leuker”. artikel AD editie Rotterdam Oost, zaterdag 17 april 2021 artikel AD.nl, zondag 18 april 2021

  Lees meer overIn de pers: AD – Zwembad maakt plas leuker[…]
 • In deze nieuwsbrief presenteren we ons plan Naar een duurzame badplaats Nesselande. Hierin stellen we voor om in de plas een duurzaam buitenbad te maken, met een drijvende recreatiekade in het water, een peuterbad en een veilige kinderzone. Dat kan energieneutraal en volledig ecologisch verantwoord. Ook is er aandacht voor de activiteiten die we in 2021 gepland hebben, en melden we de vernieuwing van de website. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #18 (17 april 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #18 : Naar een duurzame badplaats Nesselande[…]