7 april 2021

Nieuws

Dit is een overzicht van de laatste nieuwsberichten van en over de activiteiten van de werkgroep Zwemmen in de Zevenhuizerplas.
 • LET OP! Vanwege de grote belangstelling in juli zijn er extra zwemclinics gepland op zaterdag 14 augustus. Ontdek de geheimen van zwemmen in natuurwater.‘Ik zou het echt tof vinden om vaker te zwemmen in de Zevenhuizerplas. Maar ik vind het toch wel spannend. Wat als ik moe word en niet kan staan, of als ik ineens tussen de vissen zwem?’, zei een negenjarige jongen. Een scherpe vraag. En daarom geeft zwemcoach Manon Spruit de zwemclinic: Ontdek de geheimen van zwemmen in buitenwater.In drie kwartier leert ze de belangrijkste openwaterweetjes aan kinderen vanaf 7 jaar.Uiteraard in het water, met cardio en bingo. Is jouw kind erbij? Wat moet je weten? We organiseren één clinic om 10.00 uur, en één om 11.00 uur.Er zijn maximaal 12 kinderen per clinic.Je kind heeft minimaal diploma A én diploma B.Je kind is minimaal 7 jaar oud.Deelname van je kind is op eigen risico.De eigen bijdrage is 5 euro. Inschrijven Met onderstaand formulier kan de inschrijving en de bijbehorende betaling via iDEAL voor maximaal 3 deelnemende kinderen worden afgehandeld. Bij meer dan 3 kinderen vragen we u dus om het formulier meerdere keren in te vullen.Velden met een sterretje (*) moeten verplicht ingevuld worden.

  Lees meer overZaterdag 14 augustus : Extra zwemclinics voor kinderen[…]
 • In deze nieuwsbrief nodigen we u uit voor deelname aan de Zomerduik Nesselande 2021. LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zomerduik verplaatst van zondag 25 juli naar zaterdag 28 augustus. Op zondag 11 juli organiseerden we 2 zwemclinics voor kinderen. Een verslag leest u in deze nieuwsbrief. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #21 (18 juli 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #21 : Zomerduik en verslag zwemclinic[…]
 • In deze nieuwsbrief vermelden we een lezenswaardig artikel in huis-aan-huisblad Hart van Holland over de ontwikkelingen rondom zwemmen in de Zevenhuizerplas in de afgelopen 5 jaar.Daarnaast nadere informatie over de zwemclinics en de zomerduik. Ook nodigen we u uit om actief deel te nemen in de werkgroep. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #20 (5 juli 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #20 : Zwemmen in buitenwater moet weer gewoon worden[…]
 • In deze nieuwsbrief leest u over de zwemclinics voor kinderen die de werkgroep organiseert. Verder aandacht voor de Zomerduik Nesselande en een kijkje over de grenzen bij +Pool in New York. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #19 (17 juni 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #19 : Zwemclinic, zomerduik & New York[…]
 • LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zomerduik verplaatst van zondag 25 juli naar zaterdag 28 augustus. Salsa, zwemmen, ijs en Surinaamse broodjes. Dát is de zomerduik. Je start om 12.00 uur met een swingende workshop. Helen Rossom van Typical Tropical Events leert je in 30 minuten salsa. Het begin, dan.Daarna krijg je een korte clinic over zwemmen in open water. Aansluitend zwem je 500 meter. Je eindigt met een softijsje bij Verhage.En als je kiest voor de Zomerduik-plus krijg je aansluitend een broodje Pom en gemberbier, de Surinaamse lunch. Én sponsor je meteen het prototype van de zonnecollector. De Zomerduik is voor volwassenen en kinderen.Je deelname is voor eigen risico.De bijdrage voor de Zomerduik is 10 euro, voor de Zomerduik-plus (inclusief sponsoring) 35 euro. Inschrijven Met onderstaand formulier kan de inschrijving en de bijbehorende betaling via iDEAL voor maximaal 2 deelnemers vanaf 16 jaar en 3 deelnemende kinderen worden afgehandeld. Bij meer deelnemers vragen we u dus om het formulier meerdere keren in te vullen.Velden met een sterretje (*) moeten verplicht ingevuld worden.

  Lees meer overZaterdag 28 augustus : Zomerduik Nesselande[…]
 • LET OP! Vanwege de weersverwachting is de zwemclinic verplaatst van zaterdag 26 juni naar zondag 11 juli. Ontdek de geheimen van zwemmen in natuurwater.‘Ik zou het echt tof vinden om vaker te zwemmen in de Zevenhuizerplas. Maar ik vind het toch wel spannend. Wat als ik moe word en niet kan staan, of als ik ineens tussen de vissen zwem?’, zei een negenjarige jongen. Een scherpe vraag. En daarom geeft zwemcoach Manon Spruit de zwemclinic: Ontdek de geheimen van zwemmen in buitenwater.In drie kwartier leert ze de belangrijkste openwaterweetjes aan kinderen vanaf 7 jaar.Uiteraard in het water, met cardio en bingo. Is jouw kind erbij? Wat moet je weten? We organiseren één clinic om 10.00 uur, en één om 11.00 uur.Er zijn maximaal 12 kinderen per clinic.Je kind heeft minimaal diploma A én diploma B.Je kind is minimaal 7 jaar oud.Deelname van je kind is op eigen risico.De eigen bijdrage is 5 euro. Inschrijven De inschrijving is gesloten.

  Lees meer overZondag 11 juli : Zwemclinic voor kinderen[…]
 • Op zaterdag 17 april 2021 publiceerde AD editie Rotterdam Oost een artikel waarin de werkgroep het plan Naar een duurzame badplaats Nesselande presenteert. Hieronder een afbeelding van dit artikel met de kop ‘Zwembad maakt plas leuker’.Op de website van het AD is ditzelfde artikel geplaatst onder de titel ‘Bewoners hopen op zwembad met verwarmd water in de Zevenhuizerplas: ‘Dit maakt Nesselande echt leuker”. artikel AD editie Rotterdam Oost, zaterdag 17 april 2021 artikel AD.nl, zondag 18 april 2021

  Lees meer overIn de pers: AD – Zwembad maakt plas leuker[…]
 • In deze nieuwsbrief presenteren we ons plan Naar een duurzame badplaats Nesselande. Hierin stellen we voor om in de plas een duurzaam buitenbad te maken, met een drijvende recreatiekade in het water, een peuterbad en een veilige kinderzone. Dat kan energieneutraal en volledig ecologisch verantwoord. Ook is er aandacht voor de activiteiten die we in 2021 gepland hebben, en melden we de vernieuwing van de website. Lees hier de webversie van nieuwsbrief #18 (17 april 2021).

  Lees meer overNieuwsbrief #18 : Naar een duurzame badplaats Nesselande[…]
 • In ons plan Naar een duurzame badplaats Nesselande wordt het zwemwater opgewarmd door zonnecollectoren in de drijvende kade. Die collectoren verwarmen buizen met water, en die buizen verwarmen op hun beurt het water in het zwembad. Je voegt dus geen andere energie toe dan zonne-energie. De kade krijgt een betonnen loopdek. De eerste stap in het plan is het bouwen van een prototype van de zonnecollector. In het prototype maken we het pierenbadje. Dan test je hoeveel energie er opgewekt wordt én hoeveel warmer het water wordt. We zoeken een partner om het prototype mede te ontwikkelen. De werkgroep komt graag in contact met bedrijven of personen die het prototype mogelijk willen maken.Je sponsort het prototype. Of een klein stukje. Veel druppels maken een zwembad. Doneer via het onderstaande formulier, of stuur eerst een e-mail naar zevenhuizerplas@nesseweb.nl voor meer informatie.

  Lees meer overMaak het prototype mogelijk[…]
 • Zwemclinics voor de jeugd in Zevenhuizerplas

  In juli hebben we een zwemclinic over de geheimen van het zwemmen in buitenwater georganiseerd. Op een iets frissere zondagochtend volgden twee groepen van 8-10 kinderen een zwemles in de plas. Er is geoefend hoe je reageert op koud water als je er opeens invalt, met drijven op de rug en ze hebben elkaar gered met verschillende reddingstechnieken. Daarnaast is er gepraat over wat er gebeurt als je de bodem niet kunt zien.Na het lesgedeelte deden de groepen Levend Bingo, zodat de kinderen flink konden rennen en weer opwarmen. In het water en op het strand stonden dunne bamboestokken met plastic flesjes eraan en mochten ze zoeken naar de nummers. Leuk om te zien hoe actief en fanatiek ze waren!Voor de kinderen was de clinic leerzaam, hun ouders waren ook enthousiast. Juist omdat zwemmen in natuurwater hele andere dynamieken kent dan zwemmen in een zwembad.Een tip voor alle ouders: instructrice Manon Spruit vertelde ons dat het eerste wat kinderen op zwemles leren, is om te blijven drijven. Maar… het is ook het eerste wat ze weer vergeten. Komen ze in nood, dan is het belangrijk dat ze weten dat én hoe ze moeten drijven. Belangrijk dus om dat te blijven oefenen met/vertellen aan uw kind!

  Lees meer overTerugblik zwemclinics voor de jeugd (en een waardevolle tip)[…]